Prínosy kreatívnej hry s detskou mozaikou pre dvojročné deti

Viete, ktorá hračka je skvelá na jemnú motoriku pre deti už od dvoch rokov? Detská mozaika! Ale to nie je všetko. Prečo hru s mozaikou odporúčajú logopédi a pediatri?

Aké sú prínosy hry s detskou mozaikou pre 2-ročné deti?

Ako už odznelo v úvode, hra s mozaikou trénuje u detí jemnú motoriku, ale to nie je všetko. Rozvíja dieťa hneď v niekoľkých oblastiach.

Dieťa sa pri hre s mozaikou naučí spoznávať farby. Väčšina mozaík pre deti od dvoch rokov je navrhnutá tak, aby obsahovali iba štyri základné farby a to modrú, žltú, červenú a zelenú. Dieťa ukladá farebné dieliky do predlohy a ľahko sa tak naučí tieto farby rozoznať a pomenovať.

Niektoré mozaiky pre deti od dvoch rokov obsahujú aj rôzne tvary. Dieťa sa okrem pomenovania farieb naučí aj určiť a pomenovať jednoduché tvary, ako sú kruh, štvorec, trojuholník.

TIP: Učte dieťa pomenovať dieliky podľa dvoch kritérií, podľa farby a tvaru. Napríklad "modrý trojuholník".

Mozaika pre najmenších - Quercetti Fantacolor Basic pre deti už od 18 mesiacov

Ukladanie dielikov do pripraveného podkladového obrázku dokáže deti veľmi zaujať. Dokážu sa koncentrovať a sústrediť dlhšiu dobu, niekedy možno až nad naše očakávanie. Taktiež v tomto veku je dôležité trénovať koordináciu oko-ruka, čo táto hračka úplne spĺňa.

Dieťa môže vymýšľať aj vlastné vzory a tak si rozvíja fantáziu a tvorivé myslenie.

TIP: Viacero mozaík pre deti od 2 rokov má obojstranné predlohy, z jednej strany je farebná predloha a z druhej strany je tá istá čiernobiela. Môžete zvýšiť náročnosť a navrhnúť dieťaťu, aby poukladalo na čiernobielu predlohu dieliky presne tak isto, ako predtým na farebnú. Pamätá si to? Takýmto spôsobom môžete trénovať aj pamäť.

Dieťa okolo dvoch rokov už opúšťa dlaňový úchop a prechádza na používanie prstov. Hra s mozaikou je aj v tomto smere veľkým prínosom pre dieťa.

Odporúčame mozaiky pre 2 ročné deti z našej ponuky

Osvedčili sa nám mozaiky talianskej rodinnej firmy Quercetti, ktorá ponúka na výber hneď viacero druhov.

mozaika pre deti od 2 rokov Fantacolor junior Basic

mozaika pre 18 mesačné deti Fantacolor Baby

mozaika Fantacolor Junior Basic s dielikmi 32 mm

drevené mozaika s predlohami a s veľkými dielikmi Melissa & Doug

Ďalším výrobcom kvalitných mozaík pre deti od 2 rokov je firma LENA.

  • Moja prvá mozaika má veľké gombíky vhodné do malej ručičky dvojročného dieťaťa.

LENA Moja prvá mozaika

Kompletná ponuka mozaík pre dvojročné deti v e-shope na https://www.rozumnehracky.sk/mozaika-pre-deti-od-2-rokov/

Hru s mozaikou odporúčajú logopédi a pediatri a vrelo ju odporúčame aj my v tíme Rozumných hračiek. Vyberte si mozaiku pre vaše dvojročné dieťatko a aktívne s ním pracujte. Vaše dieťa sa začne po intelektuálnej stránke rozvíjať a bude pripravené zvládať ťažšie a ťažšie úlohy